BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évszakváltás: hotelről öltözködésre váltanak a hitelkártyások

Az évszakváltás a hitelkártya használatokban is nyomon követhető. A K&H hitelkártya-birtokosok az év során a legnagyobb számban a legmagasabb összeget benzinkutaknál költik el hitelkártyájukkal. A nyári hónapokban a hotelszolgáltatásokért és elektronikai termékekért hitelkártyával fizetett összegek helyét ősszel a ruházati és cipőboltok veszik át a rangsorban. Évszaktól független azonban, hogy megfontoltan használják kártyájukat és kevés kivételtől eltekintve pontosan törlesztenek a K&H hitelkártya-birtokosok.

A K&H hitelkártya-birtokosok közül legnagyobb összeget legtöbben hónapról-hónapra a benzinkutaknál költik el, de folyamatosan az első öt helyezett között szerepelnek a szupermarketek, az élelmiszerboltok és a drogériák, gyógyszertárak, valamint a készpénzfelvétel ATM-ből. Nyáron az elköltött legnagyobb összegek rangsorában a hotelek és az elektronikai üzletek következtek. Az idei ősz első hónapjában ezek helyét a női- és férfi ruházati üzletek valamint a cipőboltok foglalták el.

Az átlagos ügyfél az év során havonta kétszer használja a hitelkártyáját fizetésre POS terminálon keresztül, ez a szám az elmúlt nyári hónapokban a duplájára nőtt.

A K&H hitelkártya-birtokosok megfontoltságát jelzi, hogy a rendelkezésükre álló hitelkeret kevesebb, mint felét használják fel. Ha kamatot kell fizetniük, 93 százalékuk időben és jól teljesíti a fizetési kötelezettségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.