BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyűlik a pénz a krími kaszinóövezet építésére

A krími hatóságok már egymilliárd dollárt teremtettek elő a félszigeten tervezett kaszinóövezet építésére - jelentette ki a Krím első miniszterelnök-helyettese, Rusztam Temirgaliyev  az Izvesztyija című orosz napilap szerdai számának nyilatkozva. 

Az Itar-TASZSZ jelentése szerint a krími politikus kijelentette, az a terv, hogy a kaszinóövezet révén legalább tízezer új munkahelyet hozzanak létre. A projektet megvalósitani akaró vállalatok nevét csak azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy az Állami Duma (az orosz parlament alsóháza) már jóáhagyta a vonatkozó törvényt.

A kaszinóövezet mintegy száz hektáron jön létre a Krím déli tengerpartján, és csak magánforrásokból finanszírozzák. "Zárt övezet lesz, távol a lakott településektől". Egy orosz szakember szerint a projekt megvalósitásába külföldi befektetőket is kellene bevonni, hogy világszínvonalú infrastruktúra valósuljon meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.