BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húszmilliárdos pofon a devizahiteles mentőcsomag a Budapest Bank tulajdonosának

A cég negyedéves jelentés sajtótájékoztatójához készült prezentációból kiderül, hogy a GE Capital üzletágnak, ahová a Magyarországi Budapest Bank is tartozik megközelítőleg 85 millió dollár, azaz 19,5 milliárd forint extra költsége lesz "magyarországi törvényi változások miatt". A diasor nem részletezi, de a költségek szinte biztosan a július 4-én elfogadott magyar devizahiteles törvényhez kapcsolódnak.

Ami a globális eredményeket illeti: a General Electric  konglomerátum világszintű összesítésben 13 százalékkal növelte nyereségét 2014 második negyedévében, miközben tovább áramvonalasítja portfólióját, hogy kulcsfontosságú üzletágaira koncentráljon.

2014 második negyedévében a GE nyeresége 3,55 milliárd dollárra nőtt a 2013-as második negyedéves 3,13 milliárd dollárról. A részvényenkénti nyereség 31 centről 35 centre emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.