BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MKB devizahiteles perében is elhalasztották az ítélethirdetést

Az MKB ügyében sem hirdettek ma ítéletet a devizahiteles perekben. Ma kora délután a K&H perében is elhalasztották az ítélethirdetést. Mindkét bank perében szeptember 9-én hozzák meg az ítéletet.

Mindkét nagybank azt kérte: forduljanak az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió Bíróságához. A két bank szerint a per alapjául szolgáló egész törvény alkotmányellenes, közjogilag érvénytelen, sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, a visszaható jogalkotás tilalmát, és egyes "statáriális szabályai" a bírói függetlenség elvét, továbbá a kereset elbírálása a megadott 30 napos indokolatlanul rövid határidőn belül nem folytatható. A pénzintézet azt is indítványozta, hogy a törvényszék kérjen előzetes döntéshozatali eljárást az Európai Unió Bíróságától, mert a törvényt az Európai Unióról szóló szerződés megsértésével anélkül fogadták el, hogy azt az Európai Központi Banknak (EKB) megküldték volna, és az az EU Alapjogi Chartájával sem összeegyeztethető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.