BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétvégi munka és szabadságstop jön egy biztosítónál a viharok miatt

A Groupama Garancia Biztosítóhoz a viharos időjárással összefüggésben csak augusztusban közel 7500 kárbejelentés érkezett összesen több mint 580 millió forint értékben. Ez körülbelül 30 százalékkal több az ilyenkor megszokott kárbejelentéseknél. Így a biztosítótársaság a károk minél gyorsabb rendezése érdekében szabadságstopot és hétvégi munkavégzést rendelt el kárrendező munkatársai körében.

A céghez 2014-ben idáig több mint 43 ezer vagyonkár-bejelentés érkezett  a viharok hatása következtében, ezek bejelentett összértéke megközelíti a 3 milliárd forintot. A károkat elsősorban közvetlenül a viharok okozták – több mint 27 ezer kárbejelentés érkezett a viharok kapcsán 1,7 milliárd forint értékben idén –, de komoly károk keletkeztek a villámlások (6800 feletti kárbejelentés közel 600 millió Ft értékben) és a felhőszakadások (7500 feletti kárbejelentés 530 millió Ft kárbejelentés) következtében is 2014-ben.

A társasághoz beérkezett adatok alapján az augusztusi időjárás is jóval több kárt okozott a lakosság vagyontárgyaiban az ebben az időszakban szokásosnál. Augusztisban idáig közel 7.500 kárbejelentés érkezett  a szélsőséges időjárással kapcsolatban, melynek összértéke közel 580 millió forint.

Annak érdekében, hogy a cég az ilyenkor szokásosnál mintegy 30 százalékkal több kárbejelentést minél gyorsabban rendezni tudja, szabadságstopot és hétvégi munkavégzést rendelt el kárrendező munkatársai körében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.