BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradt még mozgástere a Magyar Telekomnak

A BÉT vezető négyese közül a Magyar Telekom és a Mol árfolyamgörbéje adhat okot optimizmusra. A Richter kurzusa gyengélkedik, az OTP esetében pedig az irány még nem dőlt el egyértelműen. A BUX index, a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényeinek árfolyammozgását összesítő mutató grafikonján azt láthatjuk, hogy a jegyzés, miután kilépett a 2015. április közepe óta tartó csökkenő trend alól, a közelmúltban a 21 190–22 565 pont közötti kereskedési sáv felső széléhez tapadt, az ellenállási szintet azonban szignifikánsan átlépni nem tudta.

Segítségére lehet a további emelkedésnek, hogy a jegyzés az oldalazás során a márciustól indult középtávú emelkedő trend vonalához ér, ami átsegítheti az ellenálláson. Ha ez sikerülne, akkor ez a mozgás 23 450, majd utána 24 440 közelébe nyitna kaput. Ellenkező esetben viszont kettős csúcs kialakulásától kell tartanunk, amely heti bázisú grafikonon vehető ki tisztábban, és a márciusi trendvonal letörése után 21 190 közelébe történő csökkenéssel kell számolnunk. Ha pedig ez a szint is letörik, amely egyébként a kettős csúcs „nyakvonala” is, akkor ez újabb 1500 pontos csökkenésre mutat.

A Mol részvényeinek árfolyama még nem volt képes átlépni a 14 830 forint közelében elhelyezkedő ellenállási szintet, de emelkedő trendben mozog továbbra is, ami a szint átlépése felé tereli. Ha sikerül átlépni az ellenállást, akkor a jegyzés előtt először a 15 550–15 880 közötti sáv elérésére, majd ezt követően a 16 700 közeli ellenállás elérésére nyílna tér. Ha a kurzus nem tudja átlépni az említett szintet, majd az emelkedő trendet is letörné, akkor csökkenés indulna, amely a 200-as átlag közelében, azt követően pedig 12 520 közelében találhat akadályt.

Az OTP Bank részvényárfolyama továbbra is két ellenkező irányú, körülbelül azonos erejű trend egyre fokozódó szorításában mozog. Az emelkedő trend 2015. március közepe, a csökkenő trend május eleje óta figyelhető meg. Ezen túlmenően a jegyzés további mozgását a 5520–6115 közötti sáv is behatárolja. Ha a jegyzés lefelé hagyja el a két trendvonal közötti egyre szűkülő területet, és az említett sávból is kilép, akkor kettős csúcs kialakulásával is számolnunk kell, ami további csökkenést jelezne előre, „nyakvonala” pedig 5170 közelében helyezkedik el. Fölfelé történő kitörés esetén a sáv felső széle után 6466 következhet.

A Richter esetében az április végén kezdődött csökkenő trend megtörése, illetve egy korábbi emelkedő trend visszatesztelése után a jegyzés a 4342 közelében lévő támaszhoz csordogál vissza. Ha képes a támasz feletti zárásokat produkálni, akkor láthatunk felpattanásokat 4645 közelébe. Ha viszont a támasz letörik, akkor a jegyzés 4025 közelébe is visszaeshet.

A Magyar Telekom jegyzésének rajzolata, folytatva a korábbi alakzatot, fordított „fej és vállak” formát rajzolt, és ennek 409 közelében húzódó nyakvonalát át is lépte. Az emelkedést jelenleg a június 13-án indult emelkedő trend is segíti. Az alakzat nyomán, a fej méretéből számítva, 430 közelébe történő emelkedésre számíthatunk. Ezt a forgatókönyvet akkor érdemes felülvizsgálni, ha a jegyzés 401-400 alatti zárásokat produkálna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.