BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: nem adjuk el a Richter- és a Mol-részesedésünket

Az állam nem tervezi, hogy eladja részesedéseit magyar cégekben – mondta Varga Mihály a Világgazdaság konferenciáján.

A közeli jövőben az állam nem tervezi, hogy eladja részesedéseit magyar cégekben – mondta egy újságírói kérdésre válaszolva Varga Mihály a Világgazdaság konferenciáján. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, nem kell számítani arra, hogy a Richterben és a Molban meglévő tulajdonrészüktől mostanában megválnának.

A kormány sikeresnek tartja az OTP-részvények eladását – mondta Varga Mihály.

Az úgynevezett többáras aukció keretében lebonyolított eladás során minden vásárló azon az áron kapja meg a részvényeket, amit megajánlott. A legmagasabb árszint 5950 forint, a legalacsonyabb 5222 forint volt, vagyis az 5222 alatti vételi ajánlatokat nem fogadták el.

Közel 8 milliárd forinttal kevesebbért adhatta el az állam 5 százalékos OTP-részvénycsomagját a tőzsdei aukción, mint amennyiért azok a magánnyugdíjpénztári vagyon elvétele után hozzá kerültek. Lázár János korábban fekvő vagy holt vagyonként aposztfrofálta az OTP Bank részvényeit, amikor azt magyarázta, miért pont most vált meg az állam a legnagyobb hazai pénzintézetben meglévő 5,03 százalékos részesedésétől. Az OTP-papírokért kapott 75 milliárd forintot az állam a kormány ígérete szerint beruházásokra és fejlesztésekre fordítja majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.