BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztató képet fest a Mol

A Budapesti Értéktőzsde négy vezető részvénye közül a Mol árfolyamának képe fest biztatóan. A másik három részvény jegyzése várhatóan csökkenő irányt vesz a következő napokban.

A BÉT vezető részvényeit összesítő index, a BUX decemberben két ízben is kilépett egy emelkedő ék alakzatból. Az emelkedés azonban viszonylag gyorsan elakadt a 23 850-nél húzódó ellenállási szintben. Jelenleg sávkereskedés zajlik az előbb említett ellenállási szint, illetve a 23 041-es támasz szint között. A jegyzés a sáv alsó széle felé tart, a csökkenés az ék felső szélét jelző trendvonalban akadhat el. Ezt a szeptemberben indult emelkedő trend vonala követi, amely 23 345 alatti zárásokkal törne meg. Ha a kurzus lefelé kilép a fentebb említett sávból, akkor a 2015. január közepétől indítható trendvonal tesztelése következhet 22 460 közelében. Ellenkező esetben felfelé a legutóbbi csúcs (23 936) majd a 24 388-as, illetve a 24 531-es szintek jelenthetnek akadályt. Jelenleg a lefelé irány egy árnyalattal valószínűbb.

A Mol részvényeinek árfolyama tovább tudott emelkedni. Jelenleg az április 27-óta tartó csökkenő trend vonala jelent akadályt. Az emelkedést nehezíti a 14 235–14 100 között húzódó rés is, amelybe szintén a napokban „ütközött” a jegyzés. Ami a továbbiakat illeti, miután a kurzus továbbra is a szeptember végén indult emelkedő trendben halad, elsősorban emelkedésre számítunk, amihez a rés bezárására, vagyis 14 235 feletti zárásokra van szükség. Ezt követően akadály lehet az október 26. és november 3. közötti csökkenésre mért Fibonacci korrekciós szintek közül a 261,8 százalékos 14 670 közelében, majd pedig az aktuális trendcsatorna felső széle 15 000-nél. Ez a forgatókönyv mindaddig él, amíg a jelenlegi emelkedő trend meg nem törik, amit mostanában 13 810 alatti zárások jelölnének. Ebben az esetben az árfolyam 13 420, majd 12 650, azaz a hosszú távú trendvonal közelébe süllyedhetne.

Az OTP Bank részvényárfolyamának esetében az látható, hogy a jegyzés két olyan helyi maximumot produkált az elmúlt hetekben, amelyek közül az időben későbbi érte el az alacsonyabb értéket. Ennek alapján, mivel két pont egyértelműen meghatároz egy egyenest, elmondhatjuk, hogy a jegyzés ismét csökkenő trendben mozog, így elsődlegesen további csökkenésre számítunk. Az első támasz az 5805–5779 közötti rés alsó szélénél alakulhat ki. Ezt követően az október 30-tól indítható emelkedő trend, illetve a – korábbi cikkünkben többször hivatkozott háromszög alakzat felső szélét (átfogóját) adó – csökkenő trend vonala következik. Amennyiben a jegyzés újra az ominózus háromszög forma területére kerül, akkor az elmúlt hetek emelkedését egyértelműen hamis kitörésnek kell tekintenünk, és a további csökkenés korábban vázolt forgatókönyve újra értelmet nyer.

A Richter részvényárfolyamának esetében a grafikonon egy újabb kisebb emelkedést találunk, amely a trendcsatorna felső szélében akadt el. A két csúcs és a közbülső mélypont olyan háromszöget határoz meg, amely úgynevezett felső trendfordulót jelez. Az alakzat azt vetíti előre, hogy a jegyzés letöri a szeptember 9. óta tartó emelkedő trendet, és 4830 pont közelébe esik vissza. Ezt megelőzően 4950 közelében akadhat el az emelkedés. További tartós emelkedéshez 5647 feletti zárások kellenének, amire jelenleg igen kicsi az esély.

A Magyar Telekom jegyzése, miután megtörte az október végén indult emelkedés trendjét, csökkenésnek indult, és egy hosszabb távú trend vonalát közelítette meg 393-nál. A pénteken visszapattant árfolyam várhatóan ismét 393-391 közelébe csorog, ahonnan a hosszabb távú trendvonal mentén következhet ismét emelkedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.