BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát

Az AXA Bank Europe SA és az OTP Bank megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról. Az üzletág átruházása magában foglalja az AXA Bank lakossági hitel- és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét.

A lakossági fókuszú AXA Bank 2009 óta van jelen Magyarországon, innovatív online banki szolgáltatásokat nyújt, és elsősorban a jelzáloghitelezés terén tekinthető erősnek a hazai piacon. Az OTP jelzáloghitel-állománya az üzletág átvételével közel negyedével nő majd. A legnagyobb hazai hitelintézet évek óta kiemelkedően fontosnak tartja, hogy növelni tudja hitelezési aktivitását a magyar piacon, így a menedzsment stratégiájának megfelelően logikus lépés az AXA Bank üzletágának megvásárlása melletti döntés. A menedzsment várakozásai szerint mind a piaci, mind a támogatási környezet hitelkereslet élénkülése irányba mutat.

„Az elmúlt években a bank stratégiájának megfelelően számos országban – köztük Magyarországon is – vizsgáltuk az akvizíciós lehetőségeket, melynek eredményeképpen több országban is bankvásárlással növeltünk piaci jelenlétünket. A mostani üzletág átvételről kötött megállapodást fontos lépésnek tartjuk a magyarországi működésünk szempontjából. Biztosak vagyunk benne, hogy az OTP komplex pénzügyi szolgáltatási kínálatában az AXA Bank ügyfelei is megtalálják az igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat” – mondta el Wolf László, az OTP kereskedelmi banki divíziójának vezérigazgató-helyettese.

Az AXA Bank tulajdonosa, az AXA Bank Europe SA számára kiemelt szempont volt, hogy olyan partnerrel kössön megállapodást, amely a jövőben is biztosítani tudja az AXA Bank digitális megoldásokra nyitott, és a direktbankolás iránt elkötelezett ügyfelei számára az általuk megszokott, innovatív pénzügyi megoldásokat és magas színvonalú kiszolgálást.

A tranzakcióval összefüggésben az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendője nincs, a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak. A tranzakció lezárásáig az

AXA Bank az eddigiekben megszokott magas színvonalon szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit, akik az eddigiekben is használt csatornákon, változatlan módon intézhetik bankügyeiket. „Terveink szerint valamennyi hatósági engedély birtokában a tranzakció lezárását követően idén év végén zárulhat le az integrációs folyamat” – közölte Wolf. Az OTP és az AXA Bank Europe SA mindent elkövet a zökkenőmentes váltás érdekében. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.