BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Michael Kors

Közel 15 százalékot emelkedett a Michael Kors árfolyama kedden azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves gyorsjelentését. A kiegészítőket és cipőket forgalmazó kiskereskedelmi vállalat összehasonlítható alapon számolt (vagyis a legalább egy éve nyitva tartó üzletekben lebonyolódott forgalmat figyelembe véve, a devizaváltozások hatásaitól tisztított) bevétele 0,9 százalékkal esett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Teljes bevétele 1,4 milliárd dollárra nőtt az egy évvel ezelőtti 1,31 milliárd dollárról, ami meghaladta az elemzői várakozásokat, a konszenzus alapján ugyanis 1,36 milliárd dollárt vártak a piacok. Egy részvényre jutó eredménye 11 centtel emelkedett, 1,59 dollárra, miközben a piacok visszaesésre számítottak. A menedzsmentnek az első negyedévre megfogalmazott prognózisa viszont gyengébb, mint az elemzői konszenzus.


A nap vesztese: Royal Caribbean

Jelentős esést produkáltak a keddi kereskedésben a Royal Caribbean Cruises részvényei, miután a vállalat közzétette a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit. A társaság árbevétele 2015 utolsó negyedévében 1,9 milliárd dollárt tett ki, szemben a bázisidőszaki 1,8 milliárd dollárral. A befektetők azonban mégsem örültek a forgalom növekedésének, a mértéke ugyanis elmaradt az elemzők által remélttől: a FactSet által készített piaci konszenzus 1,95 milliárd dolláros forgalmat várt az időszakra. Az egy részvényre jutó eredmény a negyedévben 94 cent lett, ez majd háromszorosa az egy évvel korábbinak. Itt ráadásul sikerült felülteljesíteni az elemzői várakozásokat, melyek átlaga 92 cent volt. Csalódást okoztak ellenben a vezetőség által megfogalmazott várakozások az egy részvényre jutó eredményt illetően. A részvények

9 százalékot estek a hírre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.