BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, mi volt az OTP hibája, ami miatt százak maradtak Eb-jegy nélkül

Az OTP bankkártyás csalások elleni rendszere értelmezte félre az UEFA adatbázisából érkező jegyvásárlásokat, komoly felelősségre vonás várható.

Összesen 223 magyar szurkoló nem jutott Eb-jegyhez az OTP biztonsági programja miatt - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, egyben az MLSZ elnöke. Megígérte: az a 223 szurkoló, aki emiatt maradt érvényes Eb-belépő nélkül, "szinte biztosan" jegyhez jut majd.

Az NSO tudósítása szerint Csányi a hibáról elmondta: tíz éve működik az a bankkártyás csalások elleni rendszer, amely ebben az esetben 74 másodpercre megállította az UEFA értékesítési rendszerétől érkező terhelések végrehajtását, az érintett szurkolóktól emiatt nem tudták levonni az igényelt jegyek ellenértéket – az UEFA rendszere pedig nem próbálkozik többször.

„Ha egy boltból egyszerre több terhelés érkezik, akkor felmerül annak a gyanúja, hogy megszerezték valakinek a kártyáját és hasonló struktúrájúakat gyártanak, és próbálnak visszaélni vele, terheléseket kezdeményezni a bank felé. Itt váratlanul befutott több ezer igénylés egy boltból, magyarul az UEFA értékesítési rendszeréből, ezért a rendszer megállította 74 másodpercre a terheléseknek a végrehajtását” – nyilatkozta Csányi Sándor, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ügy miatt komoly felelősségre vonás várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.