BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felgyorsítják az MFB-pontok kiépítését

A Budapest Bank egri fiókjában nyíló MFB Pont ünnepélyes átadásával már 115 Pont várja a vállalkozásokat országszerte. A fokozott érdeklődésre reagálva a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) felgyorsította a hálózat kiépítését, hogy a vállalkozások helyben, a lehető legegyszerűbben juthassanak hozzá az európai uniós pénzügyi eszközökhöz.

A 44 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett, nullaszázalékos kamattal elérhető első hitelre alig egy hónap alatt közel 2,5 milliárd forint összegű igénylést rögzítettek az MFB Pontok munkatársai. A hálózat létrehozásában részt vevő hitelintézetek egyaránt arról számolt be, hogy a már rögzített hiteligényléseken túl további több tízmilliárd forint összegű igényről tárgyalnak az ügyfelekkel, az érdeklődés dinamikája pedig gyorsan erősödik.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kifejezetten vállalkozások igényeire szabott hitelt elsősorban termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. Akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10 százalékos saját forrás mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.