BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: RWE

Közel 3 százalékot emelkedett a német tőzsdén az RWE árfolyama hétfőn azt követően, hogy a német közszolgáltató hét és fél évre szóló megállapodást írt alá a katari Qatargas nevű céggel, a világ legnagyobb cseppfolyósföldgáz- (LNG) szállítójával. A megállapodás értelmében a Qatargas éves szinten 1,1 millió tonna LNG-t szállít majd Európába, amit az RWE kereskedelmi részlege értékesít tovább. A megállapodásnak köszönhetően az RWE diverzifikálni tudja az euró­pai gázipari portfólióját. Idén jól teljesítettek a német közműcégek, az RWE papírjai több mint 30 százalékkal értékelődtek fel. A részvények árfolyama áprilisban fordult, amikor egy kormányzati bizottság kimondta, összesen 23,3 milliárd eurót kellene fizetniük a nukleáris hulladékok tárolásáért. Ezzel pedig egy régóta tartó bizonytalanságnak vetettek véget.


A nap vesztese: Moneysupermarket.com

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a brit Moneysupermarket.com ár-összehasonlító oldal részvényei, a papírok több mint 10 százalékot estek a londoni kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték el hevesen adni a részvényeket, miután a Barclays a korábbi felülsúlyozásról egyenlő súlyozásra rontotta a papírokra megfogalmazott ajánlását. A befektetési bank elemzői a 2017-es évi egy részvényre vonatkozó eredményvárakozásukat 8 százalékkal csökkentették, amit a Brexittel indokoltak. A brit kilépés a Barclays szerint komoly problémát jelent a vállalatnak. Az elemzők kiemelték ugyanakkor, hogy középtávon továbbra is vonzó növekedési sztorit kínálnak a részvények.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.