BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradt a Kamatozó Kincstárjegyből

Nem fogyott el a múlt héten az összes Kamatozó Kincstárjegy (KKJ), amit az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) meghirdetett a kisbefektetőknek. Az egyéves futamidejű Kamatozó Kincstárjegy a legnépszerűbb lakossági állampapír, az első fél év végén 2280 milliárd forintnál is nagyobb volt az állománya.

A múlt héten viszonylag sokat, 37,1 milliárd forintnyit hirdetett meg a 2,25 százalékos kamatú hitelpapírból az ÁKK, de csak 36,5 milliárd forintnyi jegyeztek le a befektetők. A Féléves Kincstárjegy viszont elfogyott, a meghirdetett 14,9 milliárd forintos állományra 15,22 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ezeket az államadósság-kezelő el is fogadta mind. A Féléves Kincstárjegy jelenleg évesítve 2 százalékos kamatot fizet.

Az idén egyébként összességében véve pozitív a KKJ-k értékesítésének egyenlege. Az ÁKK 1017,8 milliárd forintnyi értékben hirdetett meg ilyen kincstárjegyeket, és a központ általában annyi állampapírt hirdet meg, amennyi éppen lejár. A befektetők pedig a múlt hét végéig összesen 1530 milliárd forint értékben jegyeztek az egyéves lakossági állampapírból, az esetek többségében tehát túljegyzik a hitelpapírt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.