BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Töröcskei maradt

Továbbra is tagja a Pann­Ergy Nyrt. igazgatóságának Töröcskei István exbankár, a felszámolás alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank egykori tulajdonosa, miután a tőzdsei társaság közgyűlése leszavazta a visszahívására tett javaslatot. Arra sem bólintottak rá a részvényesek, hogy Szabó Zoltán Sándor és Bayer Éva személyében két taggal bővüljön az igazgatóság, akik egyúttal az auditbizottság tagjai is lettek volna.

Bár a PannErgy nyilvános részvénytársaság, a közgyűlésen szokatlan módon csak a részvényesek vehettek részt. Ám e lehetőséggel a szavazásra jogosító részvények mindössze 45,9 százalékának a tulajdonosai éltek. Az ötvenszázalékos részvétel az eredetileg július 4-re kiírt közgyűlésen sem lett meg, ezért ismételték meg az összejövetelt tegnap.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, hogy a PannErgy visszavásárolja a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.-ben fennálló, 6,91 százalékos részesedését az ONP Holdings SE európai részvénytársaságtól, azzal a feltétellel, hogy a vételár a 441,1 és 855 millió forint közötti sávba eshet. Egyúttal leszavazták a javaslatot, hogy a PannErgy alaptőkéjét – részvények bevonásával – 37 millió forinttal 384 millióra leszállítsák, melynek célja a saját tőkén belüli átrendezés lett volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.