BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyári oldalazás a parketten

A tőzsdeindexek mozgásában is tükröződik a nyári hangulat, hetek óta meglehetősen szűk sávban oldalaznak a piacok. A BUX index 27 500–28 000 forint között sávozik, ha a befektetők visszatérnek a nyári szünetről, akkor ismét meglódulhat felfelé az árfolyam. Egy kitöréssel pedig 9 éve nem látott maximumra kapaszkodhatna az index. A tengerentúli börzék pedig a történelmi maximumok környékén oldalaznak, és itt is tetten érhető a nyári uborkaszezon, az ősz kezdetével azonban újra elindulhatnak felfelé az árfolyamok. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott érdemben emelkedni az elmúlt hetekben. A nyár eleji korrekció után mélyről kezdett el felfelé kapaszkodni az árfolyam, és 6150 forintról rövid idő leforgása alatt 7300 forintig emelkedett. A múlt héten azonban esni kezdett az árfolyam, akár a 7000 forint környékét is visszatesztelheti a bankpapír, ahol 20 napos is található. Ennél a szintnél viszont újra a fordulós jelzéseket érdemes keresni, mert ebben az esetben ismét csúcstámadásba lendülhetne a papír, erős ellenállás 7400 forintnál húzódik.

Hetek óta nem történik semmi izgalmas a Molban, augusztus eleje óta pár száz forintos sávban mozog az árfolyam. Jelenleg erőtlennek tűnik a papír, egy kisebb támasz található 17 200 forintnál, amelynek törésével a 16 750 forintos támaszig is visszaeshetne az árfolyam. A július eleji emelkedés megismétlésére egyelőre kicsi az esély, rövid távon inkább lefelé várható az árfolyam.

Eddig eséssel telt az augusztus a Richterben, bár a múlt hét közepén volt némi felpattanás az árfolyamban, de a csütörtöki lejtmenet ezt semlegesítette. Fontos támaszokhoz közelít a gyógyszerpapír, a következő megálló az emelkedő trendvonal, amely közel található az aktuális árfolyamhoz, kicsivel alatta pedig már a 200 napos mozgóátlag húzódik. Eddig nem érkezett fordulós jelzés a papírban, de a támaszokról már visszapattanhat az árfolyam, ahogy erre idén már kétszer is volt példa. A Richter már másfél éve nem zárta 200 napos mozgóátlag alatt, ezért ennek a szintnek a törése erős negatív jelzés lenne.

Ismét az eladók kerültek előtérbe a Magyar Telekomban, az árfolyam közelíti a 431 forintos támaszát, ahol a 200 napos mozgóátlag is húzódik. Az elmúlt hetek emelkedési kísérletei kudarcba fulladtak, bár a támaszról még visszapattanhat az árfolyam, de a jelenlegi technikai kép alapján ennek kicsi a valószínűsége. Már hónapok óta egy csökkenő trendben mozog a papír, és a 431 forintos szint elesésével 426 forintig nyílna tere az árfolyamnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.