BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: Amerikai hajózási vállalatok

A csütörtöki hatalmas esések után pénteken újra ralizni kezdett a hajózási cégek árfolyama. Donald Trump győzelme után gyakorlatilag széttépték a szektor papírjait, a DryShips árfolyama például több mint 22-szeresére emelkedett négy nap alatt. A háttérben főként az áll, hogy Trump a választási programjában a szén- és az olajkitermelés felpörgetését ígérte. Ezeket a nyersanyagokat pedig többek között tankerekkel szállítják. Ráadásul jelentős infrastruktúra-fejlesztési program bejelentése is várható, vagyis akár az építőipari nyersanyagok szállítása is felpöröghet, a szállítási volumenek emelkedése vélhetően növeli a hajózási cégek forgalmát és bevételeit. Pénteken a Dryships 7,4 százalékot, míg a Diana Containerships árfolyama 29,68 százalékot emelkedett.


A nap vesztese: Gap

A korábban tervezettnél több üzletet zár be a Gap, miután a menedzsment arra számít, hogy nem sikerül jól a karácsonyi szezon, amely pedig a kiskereskedelmi cégeknél kulcsfontosságú. A vezetőség szerint a cég forgalma tovább csökkenhet az ünnepi bevásárlások idején. Korábban azt tervezte a Gap, hogy 50 üzletnél húzza le a rolót, de a kedvezőtlen piaci fejlemények fényében már 65 bolt bezárására készül – még az idén. A Gap már sorozatban a hetedik negyedévben számol be bevételeinek csökkenéséről, a legutóbbi három hónapban az összehasonlítható alapon számolt bevételek 3 százalékkal estek az előző év azonos időszakához képest. Bár a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó profitvárakozásait, az elmarad attól, amit az elemzők előrevetítettek. A Gap árfolyama a pénteki kereskedésben 16 százalékot zuhant.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.