BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Deere

Jó híreket kaptak szerdán az ipari nehézgépeket gyártó Deere befektetői, miután a társaság közzétette a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeit. Az árbevétel az október 30-cal végződő negyedévben 5 százalékkal, 5,65 milliárd dollárra, míg a nettó eredmény 19 százalékkal, 285,3 millió dollárra, egy részvényre vetítve 90 centre csökkent. A csökkenő eredmények ellenére a vállalat árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben, mivel az elemzők 5,38 milliárd dolláros árbevétel mellett csupán 40 centes részvényenkénti profitra számítottak. A menedzsment pozitív a vállalat jövőbeli kilátásaival kapcsolatban annak ellenére, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az igény a mezőgazdasági nehézgépek iránt, ami főként a termények árának visszaesésével magyarázható.


A nap vesztese: Juno Therapeutics

Felfüggesztették az amerikai gyógyszergyártó cég, a Juno Therapeutics Inc. papírjainak kereskedését, miután az árfolyama több mint 30 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy két páciens is életét vesztette a legújabb leukémia elleni készítményük klinikai tesztje során. A menedzsment bejelentette, hogy csak átmenetileg függesztették fel a kísérleteket, és szorosan együttműködnek az Élelmiszer- és Gyógyszerhivatallal (FDA) annak érdekében, hogy mielőbb sikerüljön azonosítani a problémát. A vezetőség azt is külön hangsúlyozta, hogy a gyógyszergyártó másik potenciális készítményének fejlesztésére nincsenek hatással a fejlemények. A Juno Therapeutics árfolyama az idén több mint 30 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.