BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Actelion Ltd

Felvásárlási hírekre nagyot emelkedett az Actelion Ltd árfolyama pénteken, az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben. A Bloomberg információi alapján a Johnson & Johnson ajánlatot tehet a körülbelül 17 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú biotechnológiai cégre. A részletekről egyelőre még semmit nem tudni, az eddigi információk alapján a tárgyalások még korai fázisban járnak. A Johnson & Johnson egyébként elég aktív szereplő a felvásárlási piacon, ami nem is meglepő, mivel bevételeik több mint fele az akvirált cégektől származik. Legutóbb az egészségügyi mamutot, az Abbott Laboratoriest vásárolták meg 4,33 milliárd dollárért. Az Actelion árfolyama az idén 13 százalékot, míg a Johnson & Johnson részvényei 19 százalékot emelkedtek.


A nap vesztese: nyersolaj

Pénteken megállt az olajár hosszabb ideje tartó emelkedése, a befektetők ismét elkezdtek aggódni a hónap végi OPEC-találkozó sikerét illetően. A friss hír, hogy az orosz energetikai miniszter, Alexander Novak a legutóbb nyilatkozatában kijelentette, hogy Oroszország ugyan nem fog visszavágni a kitermelésén, de ahogy azt az utóbbi hetekben jelezte, nyitottak a megállapodásra, hajlandók a kitermelést a jelenlegi szinteken befagyasztani. Eszerint Oroszország úgy véli, mivel a hosszú távú terveikben a kitermelés növelése szerepelt, a jelenlegi szint tartása egyenértékű a visszavágással. Ez is jól mutatja, milyen nehéz lesz közös kiindulási pontot találni az OPEC és a szervezeten kívüli országok között. Az amerikai könnyűolaj, a WTI több mint egy százalékkal került lejjebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.