BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették a Visonkával való kereskedést

Határozatlan ideig felfüggesztette tegnap a Visonka-részvények kereskedését a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybanki közlés szerint a lépésre azért volt szükség, mert a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás Visonka Takarmánykeverő Szolgáltató és Kereskedelmi (Visonka) Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben.

Az MNB a folyamatos piacmonitoring-tevékenységének keretében észlelte, hogy a Visonka Nyrt. csupán a saját és a tőzsde honlapján tette közzé a csődeljárás megszüntetéséről és a vagyonfelügyelői díjakról szóló rendkívüli tájékoztatását. A jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen azonban elmulasztotta közzétenni a kérdéses információkat. Emiatt az MNB haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól. Ennek nyilatkozata és az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a társaság az érdekkörében felmerült technikai okokból átmenetileg képtelen a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára. Így a jogsértő állapot megszüntetéséig tegnapi határozatával felfüggesztette a Visonka Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. Az MNB az üggyel kapcsolatban általános jelleggel is kiemelte: a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak – a tőkepiacról szóló törvényben előírtak alapján – kifejezetten magas szinten kell gondoskodniuk tájékoztatási kötelezettségeik teljesítéséről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.