BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan a dollár!

Nem örülnek a devizapiacokon annak, hogy Donald Trump nyerheti az amerikai elnökválasztást.

A többi devizához hasonlóan jelentősen erősödött a forint a dollárral szemben a nemzetközi bankközi piacon ma reggelre az amerikai elnökválasztás következményeként.

Reggel fél hétkor a dollárt 272,31 forinton jegyezték, azaz a dollár 1,61 százalékot veszített értékéből már a keddi záráshoz képest. 

A dollárindex - a dollár értékét a hat főbb valutából, az euróból, a jenből, az angol fontból, a kanadai dollárból, a svéd koronából és a svájci frankból álló kosárhoz viszonyító mutató - 1,83 százalékkal 96,09 pontra, több mint egyhavi mélypontra csökkent, de napi mélypontján 95,91 ponton is járt. 

Az euró 2,31 százalékkal erősödött a dollárhoz képest, 1,1270 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt. Napi legalacsonyabb jegyzése 1,0989, a legmagasabb pedig 1,1300 dollár volt.

Egy dollárért 0,9574 frankot kértek, 2,13 százalékot veszített értékéből az amerikai deviza. A jenhez képest 3,43 százalékkal gyengült a dollár, kora reggel 101,59 jent ért egy dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.