BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Linde

Közel 7 százalékot emelkedett a Linde árfolyama a mai kereskedésben, miután bennfentes körökből származó információk szerint újraindultak a tárgyalások a német vegyipari óriás és az amerikai Praxair között az összeolvadásról. A két fél között a megbeszélések még szeptemberben megszakadtak, mivel akkor nem tudtak megegyezni az erőviszonyok felosztásáról az egyesült vállalatban. A két cég azonos súlycsoportba tartozik: a Linde piaci tőkeértéke 30,4 milliárd dollár, a Praxairé pedig 33,7 milliárd dollár, ugyanakkor a ­Praxair árbevételét tekintve csak feleakkora, mint a Linde, de jóval nyereségesebb. Ha sikerülne a fúzió, akkor mintegy 60 milliárd dolláros piacot teremtve a világ legnagyobb ­ipari- és egészségügyigáz-gyártó konszernje jönne létre, megelőzve a francia Air Liquide-et.


A nap vesztese: Arrowhead Pharmaceuticals

Szerdán az amerikai tőzsdén, a nyitás előtti kereskedésben 60 százalékot esett az Arrowhead Pharmaceuticals árfolyama, mert a cég bejelentette, hogy nem folytatja több, hepatitis kezelésére használható készítményének a fejlesztését, mivel azok hatósági engedélyeztetése jelentősen csúszhat. A biotechnológiai cég megválik munkavállalói 30 százalékától, és más készítmények fejlesztésére fókuszál, mégpedig elsősorban azokéra, amelyeknél együttműködik az Amgennel. Az Arrowhead részvényeit egyébként 2 elemző vételre, 4 pedig tartásra ajánlja, a célárak átlaga

8 dollár. A következő napokban vélhetően jönnek majd leminősítések, a folyamat pedig már el is kezdődött: a Piper Jaffray és a Chardan is vételről semlegesre módosította az ajánlását, az RBC pedig 12 dollárról 2 dollárra csökkentette a célárát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.