BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: Drax Group

Nagyot emelkedett a brit tőzsdén a Drax Group Plc árfolyama tegnap, felvásárlási hírekre. A vállalat bejelentette, hogy 340 millió fontért megveszi az elektromos áramot előállító Opus Energyt. Az akvizícióval a társaság az egy részvényre jutó nyereségét kívánja növelni a jövőben, de figyelmeztette a befektetőket, hogy 2016-ban még nem érezteti hatását a tranzakció. A felvásárlást már jóváhagyta a brit versenyhivatal, így az ügylet várhatóan már 2017 első negyedévében lezárulhat. Rövid időn belül ez már a második felvásárlása a Draxnak, néhány hónappal ezelőtt négy, egyenként 299 megawatt áramot előállító gázturbinát vásárolt a cég a Watt Power Ltd-től. A híreket örömmel fogadták a befektetők, a Drax árfolyama több mint 15 százalékot emelkedett a nap folyamán.


Vesztes: Michaels Companies

Több mint 12 százalékot estek kedden, a nyitás előtti kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi vállalat, a Michaels Companies részvényei. A befektetők azután kezdték el adni a papírokat, hogy a társaság közzétette a harmadik negyedéves számait: az októberrel végződő három hónap során a vállalat bevételei 5 százalékkal, 1,2 milliárd dollárra növekedtek az előző év ugyanezen időszakához képest, miközben az elemzők 1,3 milliárd dollárra számítottak. A profit soron is javítani tudott a vállalat, az előző év azonos időszakához képest 8 százalékkal, részvényenként 40 centre nőtt a nyereség, szemben a 44 centes elemzői konszenzussal. A Michaels Companies részvényeit egyébként 7 elemző vételre, 7 pedig tartásra ajánlja, a célárak átlaga pedig 29 dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.