BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: olasz bankok

Kimagaslóan teljesített csütörtökön az olasz bankszektor, miután több olyan esemény is történt a nap folyamán, amely pozitívan hatott az árfolyamukra. A befektetőket egyrészt megnyugtathatta, hogy az eszközvásárlási programot kilenc hónappal meghosszabbította az EKB, másrészt Mario Draghi arról nyilatkozott, hogy kedvezőek a jelek a globális gazdaságban: a világgazdasági növekedés is a gyorsulás jeleit mutatja, ami az euróövezet szempontjából is kedvező fejlemény. Az Európai Központi Bank elnöke arra is kitért beszédében, hogy az euróövezet gazdasági kilábalása visszafogott, de gyorsuló ütemben folytatódhat a jövőben. Az egyedi részvények közül a Banco Popolare 8 százalékot, a Mediolanu 7 százalékot, míg az Ubi Banca árfolyama 3,4 százalékot erősödött.


A nap vesztes: Horizon Pharma

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, a Horizon Pharma részvényei, a papírok több mint 20 százalékot estek csütörtökön a nyitás előtti kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy a vállalat legújabb készítménye, az Actimmune a második fázisú klinikai teszten nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A menedzsment jelezte, hogy a kezdeti ígéretes eredmények ellenére a készítmény megbukott a klinikai teszteken. Kiemelték, hogy nem adják fel, és a hatóságokkal karöltve elemzik az eredményeket, és folytatják a kutatást. A szerdai záróárral számolva a Horizon Pharma Plc árfolyama az idén már több mint 30 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.