BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Micro Focus

Profitnövekedésről számolt be szerdán a brit szoftverfejlesztő, a Micro Focus International, gyorsjelentése után közel 6 százalékot erősödtek a londoni tőzsdén a cég papírjai. A vállalat bevétele az egy évvel korábbi 604 millióról 684 millió fontra nőtt az október végén zárult fél évben, nettó eredménye pedig 87 millióról 90 millió fontra emelkedett. A menedzsment 75 százalékkal növelné a fizetendő osztalékot. A vezetőség megerősítette a jövőre vonatkozó prognózisait is, ezek szerint a folyó pénzügyi évben bevétele legfeljebb 2 százalékkal eshet változatlan devizaárfolyamokkal számolva és az esetleges felvásárlások hatásait kiszűrve. A cég a közelmúltban arról vált híressé, hogy 8,8 milliárd dollárért megveszi a Hewlett Packard Enterprises szoftverüzletágának nagy részét.


A nap vesztese: Dixons Carphone

Közel 6 százalékot zuhant a Dixons Carphone árfolyama szerdán a londoni tőzsdén, miután a társaság költségcsökkentési intézkedéseket jelentett be, készülve a Brexit miatti bizonytalanságokra. Az elektronikai és távközlési kiskereskedelmi cég szerint a brit kilépés nem lesz hatással a termékei keresletére, de minden eshetőségre fel kell készülniük. Biztosítani akarják, hogy a brit kilépéssel járó esetleges heves devizaárfolyam-változások hatásait ne vagy csak minimálisan érezzék meg a fogyasztók. A Dixonsnál jelenleg nincsenek gondok, a vállalat az október végén zárult fél évre 104 millió fontos adózás előtti eredményt könyvelt el, ami 33 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A bevétel szintén emelkedett: az egy évvel korábbi 4,4 milliárd fontról 4,9 milliárd fontra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.