BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Pandora Media

Jó híreket kaptak csütörtökön az amerikai internetes médiavállalat, a Pandora Media (+6,5%) Inc. befektetői, miután a társaság menedzsmentje felfelé módosította a negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. A kaliforniai székhelyű társaság bevételei az eladásokból 362 és 374 millió dollár között alakulhatnak a negyedév során, míg a FactSet elemzői ennél jóval alacsonyabb számokra számítottak. A vezetőség pozitív prognózisa főként annak köszönhető, hogy az utóbbi időben megugrott a fizetett felhasználók száma, és hasonló ütemű növekedésre lehet számítani a jövőben is. A Pandorának most 4,3 millió fizető felhasználója van. A vállalat papírjai csak az idén 8 százalékot estek, szemben az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatát tömörítő S&P 500 részvényindex 1,5 százalékos erősödésével.


A nap vesztese: HomeStreet

Nagyot estek pénteken az amerikai pénzügyi szolgáltató cég, a HomeStreet Incorporated papírjai, miután profitfigyelmeztetést tettek közzé. A vállalat a negyedik negyedévben egy részvényre vetítve 7 és 9 cent, míg a teljes évet nézve 2,34 és 2,36 dollár közötti nyereséggel számol. Ez jelentősen elmarad az elemzők által várt számoktól, mivel a konszenzus a negyedik negyedévre részvényenként 50 cent, míg az egész évre részvényenként 2,9 dollár nyereséget várt el. A negatív hírek hatására közel 6 százalékot esett az árfolyam. A menedzsment jelezte, hogy a nyereség visszaesése főként annak tudható be, hogy a megemelkedett kamatok nagymértékben rontják a vállalat jelzálogüzletágának eredményességét. Egyébként a cég papírjai az elmúlt évben már csaknem 50 százalékkal emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.