BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Hugo Boss

Megugrott a hétfői kereskedésben a Hugo Boss árfolyama, miután a luxuscikkgyártó előzetes negyedik negyedéves eredményei jobbak a vártnál. Bár az árbevétel feltehetően 3 százalékkal, 725 millió euróra esett, a költségcsökkentéseknek köszönhetően a vállalat profitja az előzetesen várt sáv tetején alakulhatott. A vezetőség a teljes évre vonatkozóan is javított a prognózisán, a bevételek 4 százalékkal, 2,69 milliárd euróra eshettek vissza. A vártnál jobb számokat a vállalat fő piacain, főként az Ázsiában tapasztalt bevételbővülés magyarázza, Kínában például 20 százalékkal emelkedtek az eladások. A teljes évre vonatkozó hivatalos eredményt március 9-én teszik közzé. A befektetők megörültek a híreknek, a Hugo Boss árfolyama 8,5 százalékot emelkedett.


A nap vesztesei: német autógyártók

Donald Trump megválasztott amerikai elnök a német Bild című napilapnak adott vasárnapi interjújában újra célkeresztbe vette az autógyártókat, most épp a BMW-be szállt bele. Közölte, hogy ha a BMW felhúzza az új gyárát Mexikóban, akkor 35 százalékos vámmal sújtja az onnan az USA-ba exportált autókat. A BMW a tervek szerint a 3-as sorozat gyártását vinné át részben a tengerentúlra, így Németország és Kína mellett ott is készülne e modellcsalád 2019-től. Trump szerint a BMW-nek „sokkal jobb” lenne, ha Mexikó helyett az Egyesült Államokban gyártaná az autókat. Az egész szektort megütötték a befektetők a hétfői kereskedésben, a Volkswagen 2 százalékot, a Daimler 1,6 százalékot, míg a BMW 1,4 százalékot esett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.