BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Gap

A Gap árfolyama 0,4 százalékot emelkedett a pénteki kereskedésben, miután a profit növekedéséről számolt be a divatáru-kereskedelmi vállalat. A menedzsment tájékoztatása szerint az ünnepi szezon alatt a legalább egy éve nyitva levő boltok forgalma két százalékkal, míg a profit négy százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest. A vállalat egyes márkái közül az Old Navy értékesítésében mutatkozott a legnagyobb emelkedés, mintegy 12 százalék, de a Gap eladásai is két százalékkal nőttek. Ez azért volt fontos a cég számára, mert már évek óta értékesítési gondokkal küzd, és csökken a népszerűsége. Egykor nagy kedvenc volt a fiatalok körében az alacsony áraival és minőségi termékeivel, de mostanra a kiskereskedelmi szektor más szereplői jórészt kiszorították a piacról. A svéd H&M és a Ross Stores is jelentős piaci részesedést hasított ki a Gap piacából.


A nap vesztesei: japán autógyártók

Nem csak az USA-ban mozgatja meg a részvényárfolyamokat Donald Trump beiktatásra váró amerikai elnök. Legutóbb a Toyota felé intézett kirohanást, amit a japán autógyártó részvényei azonnal meg is éreztek, igaz, végül csak 0,4 százalékos mínuszban fejezték be a kereskedést. A szigetország autóiparának több másik jeles képviselője is megtapasztalhatta, hogy Trump figyelmeztető szavai mennyire hatnak a befektetőkre: a Nissan árfolyama közel két százalékkal, a Honda kurzusa 0,4 százalékkal, a Mitsubishi Motorsé 2,64 százalékkal csúszott lejjebb. Az új amerikai elnök döntései közvetlenül érinthetik a világ legnagyobb autómárkáit. A kilátásba helyezett büntetővám azoknak okozhat többletköltségeket, akik Mexikóba telepítik át vagy ott bővítik tevékenységüket. Persze kérdés, hogy Trump elnökként mennyire tartja majd be hangzatos ígéreteit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.