BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Kewpie Corp.

Több mint 4,5 százalékot emelkedett a japán tőzsdén az élelmiszeripari cég, a Kewpie Corporation árfolyama, amivel a japán Nikkei 225 index egyik legjobb teljesítményt mutató részvénye lett csütörtökön. Az optimizmus oka, hogy a társaság megemelte a teljes évre vonatkozó várakozásait. A főként salátaönteteket és egyéb szószokat gyártó cég menedzsmentje jelezte, hogy az üzemi eredmény 10,7 százalékkal, 33 milliárd jenre növekedhet a novemberrel záruló pénzügyi év során. A vezetőség továbbá arról is beszámolt, hogy az osztalékot 36 jenről 37,5 jenre növelhetik részvényenként 2017-ben, ami

4 százalékos növekedésnek felelne meg. A Kewpie Corporation részvényei az utóbbi egy évben már 15 százalékot emelkedtek, míg a japán legnagyobb vállalatait tömörítő Nikkei 225 index 8 százalékot erősödött az időszak során.


A nap vesztese: Tesco

A brit FTSE 100 részvényindex komponensei közül a Tesco árfolyama 3,2 százalékot esett a csütörtöki kereskedésben, miután a kiskereskedelmi óriás közzétette az ünnepi időszakra vonatkozó értékesítési adatait. Annak ellenére kezdtek esésbe a papírok, hogy a január 7-vel zárult hat hétben 0,7 százalékkal emelkedtek a vállalat bevételei a brit üzletekben. Ez összhangban volt az elemzői várakozásokkal, a konszenzus alapján ugyanis 0,3–1,5 százalékos növekedést prognosztizáltak. Emellett a Tesco menedzsmentje megerősítette az idei évre korábban megfogalmazott várakozásait, amelyek szerint legalább 1,2 milliárd fontos nettó eredményt érhet el 2017-ben. Úgy tűnik, a befektetőket nem győzték meg a pozitív hírek, ami részben annak is tulajdonítható, hogy a német diszkontláncok – mint például a Lidl – által generált erős verseny miatt jelentős piaci részesedést vesztett a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.