BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: arany

Miközben a részvénypiaci befektetők elbizonytalanodtak kedden, és a nyugat-európai tőzsdéken esések bontakoztak ki, az arany árfolyama emelkedésbe kapcsolt, több mint 1 százalékkal került feljebb. Theresa May keddi beszéde a Brexittel kapcsolatban – a brit miniszterelnök határozottan kijelentette, hogy Nagy-Britannia nem csupán „részlegesen” távozik az Európai Unióból – vonzóvá tehette az aranyat, amely menedéknek számít a befektetők szemében kockázatos időszakokban. Az amerikai elnökválasztást követően nagyot esett az aranyár, miután a jó hangulat közepette adták a befektetők a menedéknek számító termékeket, most viszont, hogy kifulladt a Donald Trump megválasztása utáni rali, újra kedvező időszaka lehet a nemesfémnek.


A nap vesztese: Christopher & Banks

Nagyot estek a keddi kereskedésben az amerikai ruházati lánc, a Christopher & Banks részvényei, csaknem 30 százalékot zuhantak a nyitást követő percekben. A lejtmenetet az indította el, hogy a menedzsment jelezte, a cég bevételei a negyedik negyedévben jóval rosszabbul alakulhattak, mint amire az elemzők számítottak. A női ruhákat forgalmazó vállalat bevételei 85-86 millió dollár között alakulhattak, míg a FactSet konszenzusa alapján 94,6 millió dollárra számítottak az elemzők. A vezetőség a kiábrándító ünnepi szezonnal indokolta a vártnál gyengébb számokat. További friss hír, hogy a vezérigazgató, LuAnn Via lemondása után a szakmában régi motorosnak számító Joel Wallert nevezték ki a tisztségre. A pénteki záróáron számolva az utóbbi három hónapban így is 50 százalékkal emelkedtek a papírok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.