BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Seagate Technology

Több mint 20 százalékot emelkedett a Seagate Technology árfolyama, amivel a Nasdaq index egyik legjobban teljesítő részvénye volt a szerdai kereskedésben. Az optimizmus oka, hogy a társaság közzétette a negyedéves számait. Habár az árbevétel 2,99 milliárd dollárról 2,89 milliárd dollárra esett vissza, a számok túlszárnyalták a konszenzust, mivel az elemzők 2,83 milliárd dollárra számítottak. A profitsoron ellenben majdnem 50 százalékos bővülés volt tapasztalható, egy részvényre vetítve 1,38 dollárra nőtt az eredmény, míg a FactSet elemzői 1,08 dollárral számoltak. A merevlemezeket gyártó vállalat árfolyama az idén már 20 százalékot emelkedett, szemben az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatát tömörítő S&P 500 részvényindex 2,4 százalékos erősödésével.


A nap vesztese: Meridian Bioscience

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyászati eszközöket gyártó cég, a Meridian Bioscience részvényei, a papírok több mint 20 százalékot estek a szerdai kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei: az időszak során egy százalékkal esett a Meridian árbevétele az előző év azonos időszakához képest, a konszenzust viszont így is jelentősen alulmúlta a cég: a várt 51,1 millió dollárral szemben mindössze 46,8 millió dollárt ért el. A bevételhez hasonlóan az eredmény szintjén is csalódást okozott a társaság a negyedéves gyorsjelentésével, ugyanis az egy részvényre jutó eredmény 29 százalékkal, 15 centre zuhant. A menedzsment az egész évre csökkentette várakozását, az előzetesen megfogalmazott részvényenkénti 69 centes nyereség helyett már mindössze 64 centre számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.