BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Royal Caribbean

Jó híreket kaptak az amerikai turisztikai vállalat, a Royal Caribbean Cruises Ltd. befektetői, miután a társaság közzétette a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeit. Az árbevétel a vártnál rosszabbul alakult, mivel mindössze 1 százalékkal, 1,91 milliárd dollárra nőtt, miközben az elemzők 3 százalékos növekedés mellett 1,96 milliárd dollárra számítottak. A profit viszont 26 százalékkal, 261,1 millió dollárra – egy részvényre vetítve 1,21 dollárra – emelkedett az előző év azonos időszakában elért 206,8 millió dolláros nettó eredményhez képest. A menedzsment jelezte, hogy az idei első negyedévben az egy részvényre jutó eredmény 90 cent lehet, ami jóval magasabb a FactSet elemzői által várt 71 centnél. A Royal Caribbean papírjai az utóbbi három hónap során 25,4 százalékot, míg csütörtökön, a pozitív hírek után további 3,7 százalékot erősödtek.


A nap vesztese: Mattel

Jelentős esést produkáltak a csütörtöki kereskedésben az amerikai játékgyártó cég, a Mattel Inc. részvényei, a papírok több mint 10 százalékot estek a Nasdaqon. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedik negyedéves eredményei: a bevételek 2 milliárd dollárról 1,83 milliárd dollárra, míg a részvényenkénti eredmény 63 centről 50 centre csökkent. A vállalat számai mindkét soron alulmúlták a konszenzust, az elemzők ugyanis 1,96 milliárd dolláros árbevétel mellett részvényenként 71 centes profitra számítottak. A menedzsment jelezte, hogy a bevételek visszaesése főként annak tudható be, hogy a kiemelt ünnepi időszakban jelentősen kevesebbet adtak el a vállalat zászlóshajója, a Fischer-Price termékeiből. Az elmúlt egy évben a Mattel részvényei 18 százalékot erősödtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.