BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: olasz bankszektor

Főként a bankszektornak köszönhette az olasz tőzsde tegnap, hogy közel egyszázalékos pluszban mozoghatott. Az Ubi Banca 8 százalékot, a Banca Popolare 4,4 százalékot, míg az Intesa Sanpaolo árfolyama 2,8 százalékot erősödött. Az Ubi Banca papírjai azután kezdtek szárnyalásba, hogy aláírta a szerződést a Nuova Banca delle Marche, a Nuova Banca dell’Etruria e del Lazio és a Nuova Cassa di Risparmio di Chieti bankok megvásárlására. Az ötödik legnagyobb olasz pénzintézet még múlt héten tett utalást arra, hogy az állami bankmentésből származó 400 millió eurós tőkeemelést a három kisebb olasz bank megvételére fordítaná. További jó hír, hogy céláremelések is érkeztek az Ubira, a Kepler 3 euróról 4,3 euróra emelte a papírokra vonatkozó célárát.


A nap vesztese: DryShip’s

Nem örültek az amerikai hajózási cég, a DryShip’s befektetői a hírnek, hogy a vállat összevonná a részvényeit. Az összevonás 1-8 arányban történik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a piacon lévő 69,4 millió részvényből a procedúra után mindössze 8,7 millió darab marad a tőzsdéken. A DryShip’s árfolyamában egészen beteg mozgásokat láthattunk az elmúlt hónapokban, Donald Trump győzelme után gyakorlatilag széttépték a papírokat, az árfolyam több mint 22-szeresére emelkedett pár nap alatt, ezt követően azonban jött a kijózanodás, és elképesztően nagyot esett az árfolyam. A csütörtöki bejelentés után több mint 28 százalékot zuhant a papírok árfolyama, amivel az utóbbi 12 hónap során már 99 százalékot veszített értékéből a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.