BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Dryships

Egészen extrém árfolyammozgásokat láthattunk az elmúlt hónapokban a Dryships árfolyamában. Donald Trump győzelme után gyakorlatilag széttépték a hajózási vállalat papírjait, árfolyama több mint 22-szeresére emelkedett néhány nap alatt. Az ezt követő időszak során pedig jött a kijózanodás, néhány hét alatt a vállalat elvesztette a piaci kapitalizácójának a felét, majd pénteken újabb 22 százalékot esett az árfolyam, miután szárnyra kaptak a hírek, hogy feldarabolhatják a cég részvényeit. Hétfőn viszont újra erőre kaptak a papírok, több mint 20 százalékot emelkedett az árfolyam a Nasdaqon, amivel nagyjából semmissé is tette a pénteki veszteségeket. Úgy tűnik, a befektetőket már nem aggasztják a részvényfeldarabolással kapcsolatos pletykák.


A nap vesztese: Fitbit

Jelentős esést produkáltak a hétfői kereskedésben az amerikai okoskarkötőket gyártó cég, a Fitbit részvényei. A papírok árfolyama több mint 10 százalékot csökkent a nyitás utáni kereskedésben. A lejtmenetet az indította el, hogy a menedzsment jelezte, a vállalat a negyedik negyedévben jóval nagyobb veszteséget érhetett el, mint amire számítani lehetett. A nettó veszteség részvényenként 51–56 cent lehetett, míg az elemzők 14–18 cent közötti nyereségre számítottak. A bevételek 572 és 580 millió dollár között alakulhattak a negyedévben, ami szintén jóval alulmúlja az elemzők által várt 750 millió dollárt. A cég a költségek stabilizálódása érdekében munkavállalóinak hat százalékát, azaz körülbelül száztíz embert tervez elbocsátani. A Fitbit árfolyama több mint 45 százalékot esett az elmúlt három hónapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.