BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Lufthansa

Közel 5 százalékot ugrott pénteken a Lufthansa árfolyama, miután a német Wirtschaftswoche magazin bennfentestől származó értesülésekre hivatkozva megírta, hogy Abu-Dzabi egyik állami alapja részesedést venne a német légitársaságban. A Lufthansa szóvivője a hírrel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy lapértesülésekre a vállalat semmilyen formában sem kíván reagálni. Egyébként nem lenne példa nélküli, hogy arab tulajdonosa lenne egy európai légitársaságnak, nemrég a katari állami vagyonalap szerezte meg az IAG holding részvényeinek az ötödét, amelyhez többek között olyan légitársaságok tartoznak, mint a British Airways vagy az Iberia. Egyébként volt már együttműködés a Lufthansa és egy arab légitársaság között, a Lufthansa az Etihad partnerétől, az Air Berlintől korábban bérelt repülőgépeket.

A nap vesztese: Bristol-Myers

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszeripari cég, a Bristol-Myers Squibb részvényei, a papírok közel 10 százalékot estek pénteken az amerikai tőzsdén. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy a társaság legújabb, tüdőrák kezelését célzó készítményénél nem próbálkoznak meg a gyorsított jóváhagyással az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalnál (FDA). A cég azzal indokolta a döntést, hogy a jelenlegi fázisban nem áll rendelkezésre elegendő információ ahhoz, hogy azok alapján a készítményt biztosan jóváhagyja az FDA. Az elemzők nagy visszalépésnek könyvelték el a fejleményeket, főként azután, hogy a nagy rivális, a Merck előrehaladott tüdőrák kezelésére kifejlesztett készítményét már jóváhagyta az FDA. A Bristol-Myers papírjai az elmúlt három hónap során 10 százalékot emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.