BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: LPA Group

Több mint 10 százalékot emelkedett a londoni tőzsdén a LED-lámpákat gyártó brit társaság, az LPA Group árfolyama, miután a vállalat közzétette a vártnál jobb 2016-os eredményeit. Bevételei 32 százalékkal, 21,4 millió fontra emelkedtek, míg a profit 793 ezer fontról a duplájára, 1,5 millió fontra emelkedett. A vezetőség kiemelte, hogy magasabbak lettek volna az eredmények, de sok megrendelést visszamondtak a gáz- és olajiparból. A menedzsment a vártnál jobb ütemben bővülő profit miatt megemelte az osztalékot is, a 2016-os évre vonatkozóan részvényenként 2,5 pennyt fizet az LPA, míg 2015-ben 1,7 pennyt fizetett. A pozitív híreknek természetesen megörültek a befektetők, a bejelentés hatására rögtön 11,5 pennyvel, azaz körülbelül 6,2 százalékkal emelkedett az árfolyam.

A nap vesztese: NCI

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az NCI Inc. részvényei a hétfői kereskedésben, a papírok több mint tíz százalékot zuhantak az amerikai tőzsdén. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy a vezetőség reggel bejelentette, hogy a vállalat kontrollere jelentős összegeket tulajdonított el a cég számláiról. Az amerikai ügynökségeknek információs technológiákat és szolgáltatásokat nyújtó NCI alkalmazottja a hírek szerint hat év alatt körülbelül 18 millió dollárral lopta meg a céget. A menedzsment jelezte, hogy a gyanú szerint a kontrollernek nem voltak segítői, és a pénz nagy részét a 2015-öt megelőző években tulajdonította el. A módszere meglehetősen egyszerű volt, az ellopott pénzt költségként tüntette fel az NCI pénzügyi jelentéseiben. A társaság papírjai az elmúlt három hónap során 21 százalékot emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.