BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Du Pont

Több mint 3 százalékot emelkedett tegnap az amerikai tőzsdén a Du Pont részvényeinek az árfolyama, miután a társaság közzétette a negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit. A vegyipari vállalat 4,21 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 2 százalékos emelkedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. A profit soron 265 millió dollárt ért el a periódusban, míg az előző év ugyanezen időszakában veszteséges volt a társaság. A részvényenkénti eredmény 51 centre növekedett, míg az elemzők egy részvényre vetítve 41 centre számítottak. A menedzsment a vártnál jobb eredmények hatására felfelé módosította a várakozásait is, a folyó negyedévre vonatkozóan az egy részvényre jutó profit 1,61 dollár lehet, míg az év elején még 1,38 dollárra számított a vezetőség.


A nap vesztese: Takata

Több mint 6 százalékot esett a Takata árfolyama, miután a befektetők aggódni kezdtek, hogy a hatóságok nem hagyják jóvá a japán vállalat üzleti terveit. Az autóalkatrész-gyártó cég még azután került gondba, hogy az általuk gyártott légzsákok egy tucat halálos balesetet és legalább 100 súlyos balesetet okoztak. A baleseteket a Takata által alkalmazott légzsákfelfújó rendszer hibája okozta, a szállítások során ugyanis nem megfelelően kezelték a ballon felfújásáért felelős hajtóanyagot. Közel 70 millió darab légzsákot érintett a visszahívás csak az Egyesült Államokban, és ez a Jefferies elemzőjének becslései szerint globális szinten 12 milliárd dolláros költséget okozhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.