BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Magyarországon  a tavalyi év ne­gyedik negyedévére vonatkozó foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Legutóbb 4,5 százalékos munkanélküliségi rátáról számoltak be, ami tovább mérséklődhetett.

Az Európai Bizottság  délelőtt 11 órakor teszi közzé negyedéves gazdasági hangulatindexét, amelyből kiderül az is, hogy mennyire súlyosbodott a munkaerőhiány Magyarországon az utóbbi egy negyedévben.

Németországban  az előzetes januári fogyasztói árindexet közlik. Decemberben éves összehasonlításban 1,7 százalékos volt a drágulás üteme, ami januárban várhatóan 2 százalékra gyorsult.

Az Egyesült Államokban  a személyes jövedelmek és kiadások decemberi alakulásáról számolnak be. A várakozások szerint a jövedelmek havi szinten 0,4 százalékkal, a kiadások pedig 0,5 százalékkal emelkedhettek.

Kínában  még tart a holdújév ünnepe, ezért csütörtökig bezárólag munkaszünet van az országban, így a pénz- és tőkepiacokon is szünetel a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.