BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Reggel  teszi közzé a KSH a novemberi kiskereskedelmi forgalom első becslését. Októberben meglepően visszafogott volt a bővülés üteme, ezért érdekes lesz, hogy az ünnepi időszakhoz közeledve mennyire pörgött fel a költekezés.

Délelőtt 11 órakor  megtudhatjuk a tavaly decemberi pénzforgalmi költségvetési hiányt, és így az egész éves egyenleget. A jelenlegi várakozás szerint az utolsó hónapban 1000 milliárd forintot is meghaladó deficit jöhetett össze, amire soha nem volt még példa. (Részletek a 8. oldalon.)

A novemberi  ipari termelési adatokat is megismerhetjük. Októberben javított a szektor, ám összességében harmatos lehet az idei teljesítmény.

Az Egyesült Államokban  a decemberi átfogó munkaerőpiaci statisztikákat közlik. A foglalkoztatottság novemberi 178 ezer fős bővülése után 175 ezer új álláshely jöhetett létre az elemzők várakozása szerint.

A makrogazdasági adatok  mellett a tőkepiaci befektetőknek érdemes figyelmet fordítaniuk Robert Kaplan dallasi és Jeffrey Lacker richmondi Fed-elnök beszédére péntek délután.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.