BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtmenettel indult a hét

Hétfőn eséssel indult a kereskedés Nyugat-Európában, a rossz hangulat a nap végéig kitartott, így a magyar piac zárásának időpontjában 1,3 és 2,8 százalék közötti mínuszban álltak a főbb részvényindexek. Úgy tűnik, a befektetők elkezdtek kiábrándulni Trump kormányzásából, most épp a bevándorlási rendelete okozott kisebb sokkot a piacokon. A befektetők bizonytalanságát jól mutatja, hogy a VIX félelemindex hónapok óta egyre alacsonyabb értéket mutatott, ami arra utal, hogy jó volt a hangulat a tőzsdéken, majd a pénteki 10,85 pontos lokális mélypont után hétfőn nagyot ugrott, a nap végén 12,04 ponton állt az index értéke. A hazai tőzsde egész nap fél százalék körüli mínuszban mozgott, végül a BUX átlagos részvénypiaci forgalom mellett 0,7 százalékos mínuszban zárta a kereskedést. A Richter 1,5 százalékot, az OTP

1 százalékot, a Magyar Telekom 0,4 százalékot gyengült, míg a Mol papírjai 0,1 százalékot erősödtek.

A forint és a régiós devizák csak minimálisan érezték meg a hét végi Trump-döntést, a forint a magyar piac zárásakor az euróval szemben 40 fillérrel volt gyengébb (311,7 körül), mint péntek este. Másfél havi forintmélypontról 312 feletti szintnél beszélhetnénk. Egy dollárért 290,6 forintot, míg egy svájci frankért 291,5 forintot kellett fizetni késő délután a bankközi devizapicon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.