BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A csökkentést 86 százalékban teljesítették

Januárban 86 százalékban tartották be az OPEC-tagországok és a szervezeten kívüli olajtermelők a termeléscsökkentésre tett ígéretüket. Az OPEC és a szervezeten kívüli, Oroszországgal együtt 14 legjelentősebb olajtermelő tavaly a termelés együttesen napi 1,76 millió hordós csökkentésében állapodott meg a világpiaci túlkínálat mérséklése, az olajár csökkenésének megakadályozása érdekében. Az OPEC napi 1,2 millió, a szervezeten kívüli országok pedig napi 558 ezer hordós csökkentést vállaltak.

Az egyezmény betartásának fel­ügye­letével megbízott testület, az

OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők olajipari miniszterei­nek

tanácsa, a JMMC (Joint OPEC-Non- OPEC Ministerial Monitoring Committee) idei első ülését követően, pénteken bejelentette, hogy januárban a felek 86 százalékban tartották be a megállapodás szerinti termeléscsökkentést.

A JMMC közleményében megelégedésének adott hangot az elért eredmény láttán, de egyúttal a megállapodás szerinti termeléscsökkentés 100 százalékos teljesítésére szólította fel az egyezmény minden résztvevőjét. A JMMC második ülésére márciusban kerül sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.