BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az átlagosnál alacsonyabb volt a forgalom

Szerdán jól indult a nap a nyugat-eruópai tőzsdéken, a DAX például több mint 110 pontos, azaz több mint egyszázalékos pluszban nyitotta a kereskedést. A nap további részében a jó hangulat csak fokozódott, úgy tűnik, az elmúlt napok esései után végre visszatértek a vevők a piacokra. A tőzsdék főként az egyedi vállalati hírekre ugrottak, de elég sűrű volt a nap a makroadatok tekintetében is. Végül a magyar piac zárásának időpontjában 0,6 és 1,8 százalék közötti pluszban álltak a főbb európai részvényindexek.

A hazai piac némileg alulteljesítő volt a nap folyamán, a BUX az átlagosnál némileg alacsonyabb részvénypiaci forgalom mellett 0,3 százalékos pluszban zárta a kereskedést. A blue chipek közül az OTP 0,9 százalékot, a Magyar Telekom és a Richter papírjai 0,4 százalékot erősödtek, míg a Mol 5 százalékot gyengült. Szerda reggelre a 310-es lélektani határ környékére erősödött a forint az euróval szemben. Délelőtt kisebb gyengülés bontakozott ki a forint piacán, kora délután azonban erősödni kezdett az euróval szemben, a jegyzések a magyar piac zárásának időpontjában egészen 310 alá süllyedtek. Egy dollárért 288,3 forintot, míg egy svájci frankért 390,5 forintot kellett fizetni késő délután a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.