BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ferrari

A tavaly leválasztott és tőzsdére vezetett Ferrari minden téren túlszárnyalta 2016-ban az előző éves teljesítményét, így nem is csoda, hogy a papírok több mint 4 százalékot emelkedtek a csütörtöki kereskedésben, miután a luxusautó-gyártó közzétette beszámolóját. A Ferrari 8014 járművet értékesített tavaly, ami 4,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Ez elsősorban az új modelleknek (GTC4 Lusso, LaFerrari Aperta) volt köszönhető, amelyek hozzájárultak az eladások növekedéséhez Olaszországban (+28%), Németországban (+13%), Franciaországban (+12%), Kínában (+6%). Az eladások megugrásának köszönhetően a Ferrari 3,1 milliárd eurós árbevételt ért el az évben, ami 8 százalékos növekedést jelentett. A nettó eredménysoron 400 millió eurós eredmény született, ami 2,11 eurós egy részvényre jutó nyereségnek felelt meg.

A nap vesztese: Shutterfly

Több mint 15 százalékot estek csütörtökön az amerikai tőzsdén az online fotóeszközöket forgalmazó cég, a Shutterfly Inc. részvényei. A befektetők azután kezdték eladni a papírokat, hogy a társaság közzétette a negyedik negyedéves számait: a december 31-vel végződő 3 hónap során a Shutterfly 2,63 dolláros egy részvényre jutó eredmény mellett 561,2 millió dolláros árbevételt ért el. Annak ellenére, hogy az eredmények mindkét soron jobbak lettek az előző év azonos időszakához képest, alulmúlták a konszenzust, mivel az elemzők 2,84 dolláros egy részvényre jutó eredmény mellett 584,4 millió dolláros árbevételre számítottak. A menedzsment 2017. első negyedévre vonatkozóan részvényenként 95 centes veszteség mellett 185 millió dolláros árbevételre számít, ami szintén az elemzők által várt számok alatt van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.