BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Sprint

A vártnál erősebb negyedévet zárt a Sprint a negyedik negyedévben az eredmények tekintetében. Bár veszteséges volt a cég a vizsgált három hónapban, hiszen az egyszeri tételek hatásait kiszűrve részvényenként 12 centes veszteséget könyvelt el, ez mégis javulás volt az előző év azonos időszakához képest. A cég bevétele öt százalékkal, 8,55 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest, amivel az elemzői várakozásokat is túlszárnyalta. A menedzsment a teljes 2016-os évre vonatkozóan kis mértékben javított az előrejlezésén: az EBITDA 9,7 és 10 milliárd dollár között, míg az üzemi eredmény az 1,2 és 1,7 milliárd dollár közötti sávban lehet. A Sprint árfolyama csak tegnap négy százalékot emelkedett, míg az elmúlt évben több mint megduplázódott a távközlési cég papírjainak az ára.


A nap vesztese: Under Armour

Több mint 20 százalékot esett a sportruházati cikkeket gyártó Under Armour árfolyama a negyedéves gyorsjelentésre. A társaság 104,9 millió dolláros nettó eredménnyel zárta a negyed­évet, ami részvényenként 23 centnek felel meg, ez kismértékben, 2 centtel alulmúlta az elemzői konszenzust, és 1 centtel lett kevesebb, mint az előző év ugyanezen időszakában elért 24 centes eredmény. A bevételsoron némi javulás volt látható, a vizsgált 3 hónapban az árbevétel 11 százalékkal 1,31 milliárd dollárra növekedett az előző év azonos időszakához képest. A társaság menedzsmentje az idei évre is optimista, 5,4 milliárd dolláros bevételt vár a cég, ez azonban kevesebb, mint a 6,06 milliárdos elemzői konszenzus. A vállalat pénzügyi vezetője pedig személyes okokra hivatkozva lemondott a tisztségéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.