BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Siemens

A DAX komponensei közül szerdán 5 százalékkal a Siemens papírjai vezették az emelkedést, miután a vállalat közzétette a negyedéves gyorsjelentését: a december 31-vel végződő negyedév során a Siemens megrendelései 14 százalékkal, 19,6 milliárd euróra estek vissza, ám a nettó eredmény 25 százalékkal, 1,9 milliárd euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó eredmény 2,35 euróra növekedett. A jó eredmény motorjai a megújulóenergia-projektek és a digitális szolgáltatások voltak. A kimagaslóan jó negyedévnek köszönhetően a menedzsment az egész évre vonatkozóan is megemelte a várakozását, az ipari szegmens profitmarzsa 11–12 százalék között lehet idén az eddigi 10,5–11,5 százalék helyett, a részvényenkénti eredmény pedig 7,2–7,7 euró lehet a korábbi 6,8–7,2 euróhoz képest.


A nap vesztese: Pharmaceuticals

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, a Catabasis Pharmaceuticals Inc. részvényei, a papírok közel 70 százalékkal estek a szerdai kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) nem engedélyezte a gyógyszergyártó Duchenne nevezetű készítményének a forgalomba helyezését. A vállalat azzal magyarázta a fejleményeket, hogy az izomsorvadás kezelésére használt készítmény tesztje során a 100 mg/kg/napi adagok statisztikailag nem érték el a várt hatást. Az FDA-tanúsítvány megszerzése hatalmas presztízs egy termék számára, egyben biztonságot is jelent a felhasználójának, ezért érthető, hogy a hír elbizonytalanította a befektetőket. A menedzsment jelezte, hogy a cég másik készítménye, az edasalonexent klinikai tesztjei még az idén megkezdődhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.