BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kéthavi csúcsánál járt tegnap a forint

Vegyes képet mutattak a nyugat-európai tőzsdék tegnap. Reggel még mérsékelt mínuszokban nyitottak a főbb részvényindexek, majd a nap második felében beindult némi erősödés, végül a magyar piac zárásának időpontjában a német tőzsde kivételével a pozitív tartományban álltak a mutatók. Az egyedi részvények között láthattunk nagyobb mozgásokat, a Ferrari papírjai például közel 4 százalékot emelkedtek, miután a luxusautó-gyártó közzétette a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeit. A hazai tőzsde elég vérszegény volt csütörtökön, a BUX végig az előző napi záróértéke közelében mozgott. Komponensei közül a Richtert érdemes kiemelni, miután több elemzőház is pozitívan nyilatkozott a vállalat papírjairól. A JP Morgan 7190 forintról 8930 forintra, míg a Raiffeisen 550 forintról 7000 forintra emelte a Richter részvényeire vonatkozó célárát. A többi blue chip közül a Magyar Telekom 0,8 százalékot, a Mol 0,7 százalékot, míg az OTP 0,4 százalékot esett.

Délután az eurót 309 forint alatti szinten jegyezték, a zöldhasúval pedig 285,5 körül zajlott a kereskedés a bankközin. Az euróval szemben tehát kéthetes, míg a dollárral szemben bő kéthavi csúcsnál járt a forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.