BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összevonja leánycégeit a Veolia

A Veolia Energia Magyarország Zrt. magába olvasztotta az eddig a csoport leányvállalataként működő Dunai Hőtermelő Kft.-t, a Tiszántúli Hőtermelő Kft.-t és a Veolia Szolgáltató Központ Kft.-t. A felsoroltak 2017. január elsejétől már nem működnek külön néven az erről kiadott közlemény szerint. A csoport 2015 júliusában vásárolta meg a Tiszántúli Hőtermelő Kft.-t, és 2015 októberében a Dunai Hőtermelő Kft.-t. E két ügylettel átvette a debreceni és a nyíregyházi erőművek, valamint a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését is. A három létesítmény együttesen 785 megawatt hőteljesítményű és 160 megawatt villamos teljesítményű kapacitást képvisel.

A közel 700 főt foglalkoztató Veolia Zrt. által üzemeltetett távhőszolgáltatók 11 városban 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 28 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet látnak el, s tizenkétezer lakás távfűtéséről gondoskodnak. A csoport konszolidált árbevétele 2014-ben 41,2, 2015-ben 46,6 milliárd forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.