BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hazai tőzsdét is felhúzza a Fed?

Megtörtént az első fél év talán legfontosabb makrogazdasági eseménye a Fed kamatemelésével.

Az amerikai gazdaság köszöni szépen, jól van, a munkaerőpiac pedig kifejezetten egészséges, a gazdaság növekedőpályára állt. A hosszú távú kamatvárakozást 3 százalékra állították be, amire a piac első lépésként a shortok zárásával reagált. A javuló kamatmarzsok a pénzügyi szektort pozitívan érinthetik, így a bankokat újfent megvették. (Mint tudjuk, a shortos a legjobb vevő.

Ennek a lépésnek az OTP lehet ismét a legnagyobb nyertese. A technikai elemzés szemszögéből nézve a papír visszaküzdötte magát az emelkedő trendjébe, így várható lenne, hogy nekiveselkedik a 9000 forintos szint áttörésének. Ha ez nem menne első nekifutásra, akkor várhatóan 8400 és 9000 pont között egy sávirányú mozgás jöhet. Érdemes a forgalmat figyelni a 9000-es érték körül.

A Mol grafikonját hasznos heti bázison vizsgálni, így látható, hogy a 61,8 százalékos Fibonacci-szint 19 930-on szépen megtartotta a korrekciót, így várhatnánk a 22 150-es érték támadását. A trend továbbra is emelkedő, de ezen az előbb említett szinten az érzelmek rátelepedhetnek az árfolyamra – itt érné el a 76,4 százalékos Fibonacci-szintet. Ez lehet az utolsó „töltőállomás”, mielőtt nagy útra indul, és nekivág a 26 ezres értéknek.
A Richter álmosan reagál a történtekre. Inkább 6400 és 6700 között próbál erőt gyűjteni. Mindezt úgy, hogy megmaradt az emelkedő trendje, amelynek épp a közepén jár. Tehát bőven van még ideje eldönteni, hogy merre tovább.

A Magyar Telekom nem annyira vonzó a longosok számára. A 474-es rés erősen visszahúzza az árfolyamot, amit már egy negatív divergencia is támogat. Az emelkedő trend alja 440 forint környékén húzódik, így akár addig is lenézhet az árfolyam. Az elmúlt időszak célárát (Fibonacci 161 százalék), amely 521-en volt, megfutotta a papír, így technikailag minden adott egy kiadósabb korrekcióhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.