BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ebbe a befektetésbe életkorra, nemre való tekintet nélkül, bárki beszállhat!

Március végén a lakossági állampapírok állománya 5811,6 milliárd forintot tett ki, ami 743,7 milliárd forint növekedést jelent 2016. december vége óta - közölte az Államadósság Kezelő Központ.

Idén márciusban – a korábbi kedvenc Kamatozó Kincstárjegyekkel szemben - a Prémium Magyar Államkötvényekből (PMÁK) fogyott a leginkább. A PMÁK havi növekménye meghaladta a teljes lakossági állomány havi növekedését, azaz sikerült növelni a lakossági állampapírok átlagos futamidejét.

A Kamatozó és a Féléves Kincstárjegyek esetén négy értékesítési napra öt lejárat jutott márciusban, emiatt is alakult ki a megszokottól alacsonyabb mértékű értékesítés - közölte az ÁKK.

"Tagadhatatlan, hogy az elmúlt évek slágerterméke az állampapír. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy versenyképes kamatokat kínál, több mint tízféle – különböző futamidejű és kamatozású - megtakarítási forma közül választhat az érdeklődő kisbefektető" - hangsúlyozza az adósságkezelő. A közlemény azzal zárul, hogy: az állampapír befektetésbe - ahogy mondani szokás - életkorra és nemre való tekintet nélkül, bárki beszállhat!

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.