BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszállási ponthoz ért a Duna House

A lakáshitelesek helyzete sokat javulhat, mivel a minősített fogyasztóbarát hitelek jelentős kamatkedvezményeket és alacsonyabb díjakat jelenthetnek – véli Cinkotai Norbert, a KBC Securities elemzője.

Optimisták vagyunk a Duna House részvényeinek jövőjét illetően, úgy véljük, hogy a mostani szintek hosszú távon jó beszállási pontot jelentenek. Az elmúlt hetekben több olyan hír is jött, amely segíthet az ingatlanközvetítő részvényének, és akár a korábbinál magasabb szintekre, 4500 forintig is erősödhet az árfolyam. A lakáshitelesek helyzete sokat javulhat, mivel a minősített fogyasztóbarát hitelek jelentős kamatkedvezményeket és alacsonyabb díjakat jelenthetnek. Ezzel a hitelezés magasabb szintre pöröghet, a lakásvásárlások számát ez pozitívan befolyásolhatja.

Segíthet az is, ha a családosok további kedvezményeket kapnak, amire már tervek is születtek. A kétgyerekesek egymillió forinttal csökkenthetik hiteltartozásukat, további gyerek pedig plusz egymillióval alacsonyabb tartozást jelentene. Ez a fentiekhez hasonlóan növelheti a lakáspiaci aktivitást, az ingatlanközvetítők profitálhatnak belőle.

Az elmúlt hónapokban az ingatlanfejlesztési céget teljesen megszerezte a Duna House , kivásárolva az izraeli partnert. Mivel a lakáspiac erős maradhat a következő években, az új lakások segíthetik a Duna House-t, részvényesi értéket teremtve. Vonzónak számít az is, hogy napokon belül jön a 130 forintos osztalék, ami 3,6 százalék körüli osztalékhozamot jelent. A piac bizalmának elnyeréséhez jól jöhetnek ezek a kifizetések, és kiszámíthatóbbá, stabilabbá tehetik a befektetést. Ráadásul a menedzsment felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására, ami főleg azért tűnik vonzónak, mert a 3300 forintos alsó korlát a mostani szintektől nincs is annyira messze. Technikailag itt szintén támaszok találhatók, vagyis elmondható, hogy 3300 forintnál lenne esély fordulatra, ha esetleg idáig csúszna vissza a részvény.

Mivel fundamentálisan optimisták vagyunk, ezért a mostani szinteken az osztalékot is figyelembe véve jó hozam-kockázat arányt kapunk egy beszálláshoz.

„A cikk nem a befektetési elemzés függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem vonatkozik rá a befektetési elemzés terjesztését, közzététe­lét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.